Value: £143,000 

Client: Stockport Metropolitan Borough Council

Duration: 10 weeks  

Reddish Vale Country Park spans 161 hectares along the River Tame in the heart of Stockport. It provides a green corridor linking the town centre with Denton in Tameside at the north and Woodley to the west.

Our scope of works for this project was to raise the height of the embankment (to meet current over-topping standards) at the lower reservoir located with Reddish Vale Country Park, to achieve this works included: -

  • Placing of fill against the timber revetment
  • Raising the height of the embankment by 300mm
  • Construction of fishing pegs
  • Construction of timber post retaining walls
  • Construction of new footway

From the outset the company was aware of the many challenges that faced the proposed project. One particular issue was moving in excess of 2000 tonnes of aggregate across a busy tourist attraction. Working closely with the client, the site team developed a system which accommodated both the pedestrian and working traffic in a safe manner.

The project has also allowed the company to demonstrate their commitment to the local community, regularly updating locals and visitors on the scope and progress of work. The team have forged links with the local charitable group, "Friends of the Vale" who often contributed hot beverages to the team on cold mornings.

Over the past 12 months the "George Cox Foundation" has donated personal protective equipment and hand tools plus a £600 donation to go towards the cost of a hog roast as part of their 2015 Fun Day. In 2016 the Foundation donated £650 towards hiring a climbing wall as part of the 2016 Fun Day.